Fugning

Der findes både cementfuge og epoxyfuge. Denne vejledning er til den matte cementfuge, som du kan købe i forskellige farver i Glad Sol. Du kan også blande ekstra pigment i fugemassen – dog ikke så meget at det svækker fugemassen. Du kan også fuge med flere farver, så kan du dække områder, der ikke skal fuges, af med malertape.

Brug gummihandsker og evt. støvmaske! Fugemassen udtørrer hænderne og kan fremkalde allergiske reaktioner, så beskyt dine hænder og undgå indånding af støvet! Bland fugemassen op i en engangskop/skål du bagefter kan smide ud, så du undgår at få fugemasse i afløbet.Brug et underlag fx en avis, som du bagefter kan smide ud.

Fugemassen skal blandes op til en tyk grød med konsistens som peanutbutter. Du kan blande lidt vand i ad gangen eller benytte dette blandingsforhold: 200g fugemasse til ca. 1/2 dl vand. Bland fugemassen godt – vent et par minutter og bland igen!

Smør fugemassen ud over mosaikken med gummihandsker på og evt. en gummispartel og pres fugemassen ned i alle mellemrum og skrab overskydende fugemasse væk. Lad fugemassen sætte sig i ca. 15 – 30 minutter afhængigt af hvor brede fugerne er. Tør overfladen af med en fugtet svamp/skumklud, der er vredet godt op! Puds så mosaikken op med en serviet, avis eller et stykke gammelt stof. Brug evt. tandstikker til hjørner og til at grave lavtliggende mosaikker frem. Lad fugemassen tørre natten over, og så kan du vaske den af med en fugtig klud evt. med lidt husholdningseddike.

Glad Sol (butik og webshop) holder lukket fra d. 17/6.-2/7. Afbryd