Om

Velkommen ind i et forunderligt univers

Jeg hedder Pia Skak Mortensen og står bag Glad Sol.

I Glad Sol kan du selv lave mosaik på mine kurser, købe mosaik-materialer eller bestille mig til at lave mosaik.

Du kan også deltage på danse-, yoga og pilates-hold, events og retreats.

  • Oplev glæden ved at skabe noget med det ældgamle mosaik-håndværk
  • Bestil mig til at lave mosaik på fx et bord, en mur eller et husnummer
  • Mærk nydelsen ved at bevæge, styrke og strække kroppen

Mosaik

Glad Sol tilbyder mosaik-kurser, udsmykningsopgaver (bestillingsopgaver) og salg af materialer/værktøj til mosaik i butikken på Amager eller på webshoppen. Butikken er den eneste specialforretning med mosaik til hobby/kunst i Danmark. Her kan du gå på opdagelse i et væld af skønne mosaiksten, startkits, finde inspiration, købe mosaikkunst og få gode råd.mosaik isbjørn

I Glad Sol kan du udforske din kreativitet og mærke den meditative ro, der sænker sig, når du fordyber dig i arbejdet med at sætte små mosaiksten sammen til en større helhed.

Du vil opdage, hvordan du kan bruge dine strandfund, gamle potteskår eller glas fra et smadret busstoppested. Eller hvordan du kan give nyt liv til dit gamle sofabord eller en kedelig vase.

Vidste du for øvrigt at mosaik er sundt for hjernen og udvikler den logiske og rumlige intelligens?

Om mig

Jeg er uddannet lærer med billedkunst som linjefag og speciale i mosaik, har været på forskellige mosaikkurser i udlandet og har over 20 års erfaring med at undervise i og lave mosaik – både små projekter og store udsmykninger.

Jeg har haft ansvar for flere større mosaik-udsmykninger i samskabelse med børn eller voksne, hvilket jeg er utrolig taknemmelig for.

Mosaikflod på legeplads i Fredriksdal, Helsingborg

Dans, Yoga og Pilates

Jeg har flere instruktøruddanelser inden for dans, yoga og pilates.

I min undervisning lægger jeg vægt på at skabe glæde og velvære i en uhøjtidelig atmosfære.

Træningen må gerne bevæge både krop, sind og sjæl – det hele menneske.

Læs mere om hvad jeg tilbyder inden for dans, yoga og pilates her

Dansen giver så meget glæde, hvilket kommer til udtryk i mange af mine mosaikker.

Hvorfor navnet Glad Sol?

Sol Feliz (Glad Sol) er titlen på et billede som symboliserer et vendepunkt i mit liv.

Sol Feliz (Glad Sol) er titlen på dette billede af kunstneren Tony Peralta

At arbejde kreativt/kunstnerisk har altid været min store passion. Som ung blev jeg fascineret af mosaik – det var et kunsthåndværk, som jeg gerne ville lære. Jeg drømte om at kombinere min kreative interesse med mit arbejdsliv og tog en uddannelse som lærer med billedkunst som linjefag og mosaik som speciale. I den forbindelse fandt jeg ud af, at det var svært at finde både kurser, værktøj og materialer til mosaik i Danmark.

Da jeg kom på arbejdsmarkedet, oplevede jeg dog ikke at have meget overskud til kunst og kreativitet. I stedet brugte jeg meget af min fritid på dans og træning og begyndte selv at undervise i dans, aerobic og pilates.

Jeg skulle være 13 år på arbejdsmarkedet i forskellige lærer- og lederjobs, før jeg fik modet til at blive selvstændig og åbne Glad Sol.

Jeg fandt en Glad Sol i Nicaragua

Det hele startede med en orlov i 2012, hvor jeg som 43-årig tog en pause fra et hektisk arbejdsliv og rejste rundt i Mellemamerika. I Nicaragua faldt jeg for et naivistisk billede, som i al sin enkelthed og stoflighed vækkede noget i mig. Billedet var et farvemættet tryk på håndlavet papir med titlen “Sol Feliz” – Glad Sol. Spontant spurgte jeg kunstneren bag billedet, om jeg kunne komme i lære hos ham.

Det blev et vendepunkt i mit liv. I fem uger havde jeg en hverdag i Nicaragua, der handlede om at fremstille papir af bananstokke, åkander og majs og lave maya-inspirerede motiver på træplader til tryk. At arbejde kreativt igen åbnede op for en uendelig strøm af fantasi og skabertrang i mig. Da jeg kom tilbage til Danmark var noget i mig forandret. Jeg sagde mit lederjob op, købte domænenavnet gladsol.dk og en kreativ proces gik i gang.

Jeg besluttede mig for at skabe en kreativ virksomhed med alle former for mosaik. Jeg beholdt domænenavnet Glad Sol, fordi det passer godt til mosaik – kunst man bliver glad af – især når solens lys glimter i overfladen. Glad Sol skulle være den mosaik-butik, som jeg selv havde søgt forgæves efter i Danmark.

Glad Sol åbnede 4. april 2014. Sideløbende med min mosaik-butik har jeg hele tiden undervist i yoga, dans og pilates. Navnet Glad Sol er en god betegnelse for alt det jeg laver: At skabe glæde med krop, sjæl og kreativitet.

Artikel om Glad Sol i Hendes Verden