Om Glad Sol

Sol Feliz (Glad Sol) er titlen på et billede som symboliserer et vendepunkt i mit liv.

Jeg hedder Pia Skak Mortensen, og her er historien bag min forretning: Glad Sol.

At arbejde skabende og kreativt har altid været min store passion. Som ung blev jeg fascineret af mosaik – det var et kunsthåndværk, som jeg gerne ville lære. Jeg drømte om at kombinere min kreative interesse med mit arbejdsliv og tog en uddannelse som lærer med billedkunst som linjefag og mosaik som speciale. I den forbindelse fandt jeg ud af, at det var svært at finde både kurser, værktøj og materialer til mosaik i Danmark.

Mosaikkunst, mosaikbord med mosaik af glas og uglaseret keramikvase med mosaik af porcelæn. piqueasiette mosaikkunstIsbjørn, mosaikkunst, mosaik af natursten, smalti og farvede glasplader

Da jeg kom på arbejdsmarkedet, oplevede jeg dog ikke at have meget overskud til kunst og kreativitet. Jeg skulle være 13 år på arbejdsmarkedet i forskellige lærer- og lederjobs, før jeg fik modet til at blive selvstændig og åbne Glad Sol. Det hele startede med en orlov, hvor jeg tog en pause fra et hektisk arbejdsliv og rejste rundt i Mellemamerika. I Nicaragua faldt jeg for et naivistisk billede, som i al sin enkelthed og stoflighed vækkede noget i mig. Billedet var et farvemættet tryk på håndlavet papir med titlen “Sol Feliz” – Glad Sol. Spontant spurgte jeg kunstneren bag billedet, om jeg kunne komme i lære hos ham.

Det blev et vendepunkt i mit liv. I fem uger havde jeg en hverdag i Nicaragua, der handlede om at fremstille papir af bananstokke, åkander og majs og lave maya-inspirerede motiver på træplader til tryk. At arbejde kreativt igen åbnede op for en uendelig strøm af fantasi og skabertrang i mig, og da jeg kom tilbage på jobbet i Danmark var noget i mig forandret.

Jeg besluttede mig for at skabe en kreativ virksomhed med alle former for mosaik. Den skulle have navnet Glad Sol, fordi det passer godt til mosaik – kunst man bliver glad af – især når solens lys glimter i overfladen. Glad Sol skulle være den mosaik-butik, som jeg selv havde søgt forgæves efter i Danmark.

Glad Sol åbnede 4. april 2014. Her kan du gå på opdagelse i et væld af skønne materialer til mosaik, finde inspiration, komme på kursus og få gode råd.

Jeg har siden været på flere mosaikkurser i bl.a. Ravenna, Barcelona og London, hvor jeg har udviklet mine kompetencer inden for metoder og design.

mosaik-kunst, mosaik på væg, glasmosaik der forestiller et hav med fisk, gopler og solstrejfmosaik kunst, mosaik på kranium fra ko, turkis, jade og glasmosaikmosaik-kunst, mosaikportræt, portræt af Fatoumata Diawara, mosaik af natursten, smalti, perler, glas og strandskaller

Min drøm var også at lave nogle større mosaik-udsmykninger i samskabelse med børn eller voksne. Det er lykkedes, hvilket jeg er utrolig glad for. Jeg har haft ansvar for en bred vifte af udsmykninger og har fået lov til at sætte mit aftryk flere steder i Danmark og Sverige.

mosaik kunst mosaikkunst, mosaik på Carolineskolen, Skabelsen, Adam og Eva, Noahs Ark, mosaik lavet med børn

mosaikkunst mosaik på skole, jordkloden med dansende figurer omkring Strandgårdsskolen

Sideløbende med min butik, er jeg instruktør i yoga, dans og pilates i Fysisk Form på Amager. Jeg startede tilbage i 2002 som frivillig aerobicinstruktør i en gymnastikforening, og har siden undervist i flere idrætsforeninger og træningscentre samt taget flere instruktøruddannelser i yoga, pilates, zumba, groove og aerobic.

Jeg brænder for at skabe et trygt og afslappet rum, hvor alle kan træne lige præcis som de er. At deltagerne oplever en forening af krop, sind og sjæl er mit ypperste mål som instruktør.

Dansen giver mig så meget glæde, hvilket kommer til udtryk i mange af mine mosaikker.

Artikel om Glad Sol i Hendes Verden