Underlag/baser

Du kan lægge mosaik på utrolig mange genstande og underlag. Det kan være 3-dimensionelle eller plane flader. Generelt er det lettere med hårde materialer der ikke giver sig.

Et meget anvendeligt materiale til mosaik er wedi-plader, som er vådrumsplader der let kan skæres ud til figurer eller plader. Wedi-plader kan købes i byggemarkeder i forskellige tykkelser og måler enten 250 X 60 cm eller 125 X 60 cm. I Glad Sol kan du købe wedi-plader skåret ud efter andre mål. Du kan også købe runde metalskiver til ophæng af wediplader.

Du kan også lime mosaik på glasfibernet som monteres ned i fliseklæb på en plade. Brug trælim til at lime mosaikken på nettet med. Med glasfibernet har du mulighed for at lægge dit motiv i en plastiklomme under nettet, som du kan se når du lægger mosaikken.

Du kan lægge mosaik på træ til indendørs brug. Jeg vil ikke anbefale at lægge mosaik på træ til udendørs brug. Generelt er det bedst at bruge træ som fx MDF, men med en god trælim kan du lægge mosaik på det meste træ så længe det bare er indendørs og i et fugtfrit rum. Det er en god idé at give træet et tyndt lag trælim, som er  fortyndet med en smule vand, på alle sider for at lukke porerne.

Du kan også lave din egen skulptur til mosaik af fx flamingo/hønsenet med fiberarmeret beton udenpå.