Lim / fliseklæb

Din lim/fliseklæb skal passe til dit underlag og til dine mosaikker. Er det til indendørs eller udendørs brug? Er det et materiale, der giver sig i fx. kulde, varme, regn og fugt? Skal det være transparent så lyset skinner igennem?

Til udendørs mosaik vil jeg generelt anbefale en udendørs fliseklæb fra et byggemarked – jeg plejer at bruge LIP Multi Fliseklæb som jeg har gode erfaringer med. Jeg sælger LIP i butikken i mindre mængder. Limer du på metal vil jeg anbefale en stærk og fleksibel lim som Parabond.

Til indendørs brug og en plan fast fast flade af træ, sten, beton eller keramik vil jeg anbefale Glad Sols trælim der tørrer op vandfast, transparent og frostsikkert. Jeg anbefaler trælimen til træ, men den kan også bruges på wediplader, fliser, glas m.m. Trælim er god, fordi den tørrer langsomt, er stærk, giftfri og børnevenlig.

Til 3D-mosaikker har du brug for en lim, der ikke flyder. Parabond binder på de fleste emner, er transparent, fleksibel og både til indendørs og udendørs brug. Til indendørs 3D-emner i hårdt materiale af fx sten, beton eller keramik anvender jeg ofte en indendørs fliseklæb, der fås i færdigblandet form. Du kan dog bruge trælim på 3-dimensionelle flader, hvis du lader den tørre lidt inden du lægger mosaikken på. Til udendørs 3D-emner bruger jeg som regel LIP Multi Fliseklæb, som købes på byggemarkeder eller i mindre mængder i Glad Sol.

Mosaik uden fugning. Hvis du ikke fuger kan du evt. farve fliseklæben med pigment, så du har en farve i mellemrummene. Jeg bruger flydende pigment til en indendørs færdigblandet fliseklæb som jeg opbevarer i en frysepose, så jeg har den samme farve til et arbejde i en periode.

Til transparent glas anbefaler jeg Parabond som er transparent, stærk, langsomt tørrende og uden giftige dampe.

Til metal og andre fleksible underlag er Parabond (evt. en silicone) en rigtig god, fleksibel og stærk lim.

parabond lim transparent lim til glas og metal
trælim d3
fliseklæb

Glad Sol (butik og webshop) holder lukket fra d. 17/6.-2/7. Afbryd