Design / andamento

Andamento er den latinske betegnelse for det klassiske mosaik-sprog – de forskellige mønstre man kan lægge med mosaik.

I det antikke Grækenland og Romerrige lavede man mosaik af natursten og glas (smalti) som regel hugget ud i firkanter. Firkanterne kan skæres i forskellige former så de kan danne fx cirkler m.m. Andamento betegner dette traditionelle mosaik-sprog. I dag eksperimenterer man ofte med meget andet end små firkanter i glas eller sten.

Design i moderne og kontemporær mosaikkunst er fyldt med spændende materialer og effekter. Der er masser af inspiration af finde på fx Pinterest eller Instagram.

Når jeg underviser, forsøger jeg at fremme en sanselig og legende tilgang til mosaik, for at deltagerne kan opleve nydelsen ved at åbne sanserne og være kreativt skabende. Mit mål er at hjælpe deltagerne med at udvikle deres personlige mosaik-sprog og gøre brug af forskellige virkemidler m.h.t. andamento, 3D-effekter m.m.

Jeg er selv vild med at lave 3D-mosaikker og blande naturmaterialer som fx drivtømmer med smukt glas og sten. Jeg elsker graduerede farveovergange – gerne i havets eller himlens farver. Og så er jeg fascineret af de kontraster man kan arbejde med i mosaik – i udtryk, materialer, tekstur og andamento.

gladsol.dk

Glad Sol (butik og webshop) holder lukket fra d. 17/6.-2/7. Afbryd